OD PIONIRA DO BRENDA – TROCAL PVC STOLARIJA

U svetu kome živimo, smatra sa da PVC stolarija čini 80% od ukupne stolarije. U jednom od naših tekstova naglasili smo koji su razlozi upotrebe PVC stolarije, kao i njene prednosti u odnosu na drvenu i aluminijum stolariju. Upravo činjenica o stepenu zastupljenosti PVC stolarije potvrđuje njen značaj za krajnjeg kupca.

Proizvodnja PVC stolarije ima tradiciju dugu preko 60 godina, a kao njen idejni tvorac označava se firma Trocal iz Nemačke.

ISTORIJA TROCAL-a

Davne 1954. godine u proizvodnim pogonima Trocal-a u nemačkom gradu Troisdorfu počinje prva serijska proizvodnja PVC stolarije. Svake godine Trocal je radio na usavršavanju profila. Prvi je proizveo višekomorni profil, dobio patent za PVC stolariju u boji, patenti u pogledu dizajna… Konstantnim radom na inovacijama i poboljašanju kvaliteta, Trocal je postao brend koji postavlja i diktira svetske standarde PVC stolarije.

Godine 2003. zajedno sa druga dva nemačka brend-a KBE i Kommerling, Trocal postaje deo poznate nemačke firme Profine group što je doprinelo jačanju brenda i širenju proizvodnje i tržišta. Danas se Trocal profili proizvode u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španiji, Rusiji, Ukrajini, Kini, Indiji, SAD-u, sa distribucijom u gotovo svim evropskim zemljama, Srednjoj Americi, Africi…

TROCAL PVC PROIZVODI

Pored PVC prozora, Trocal danas proizvodi i PVC sobna vrata, klizne sisteme, roletne, komarnike.

Ono po čemu je Trocal poznat jesu tri vrste PVC profila:

1. Pvc profil širine 70mm – InnoNova petokomorni profili koji predstavljaju savršenu toplotnu izolaciju A5, savršenu toplotnu i zvučnu izolaciju M5 i kombinaciju PVC i aluminijuma u Troca Alu-clip profilima. Pored standardne bele boje, ovi profili se izrađuju i u drugim bojama, čime se savršeno uklapaju u sve prostore i arhitekstonska rešenja.

2. Pvc profil od 76mm – predstavlja petokomorni sistem, ukupne širine profila od 76mm. Ovaj profil omogućava ugradnju troslojnih stakala ukupne debljine 48mm koja omogućavaju dovoljan prodor svetlosti sa jedne i toplotnu izolaciju sa druge strane. Pored toplotne ovi profili omogućavaju i visoku zvučnu izolaciju od 48db. Preporučuje se ugradnja u bučnim sredinama (u blizini saobraćajnica, železničkih stanica, fabrika). Upotreba profila 76mm doprinosi uštedi energije i smanjivanju troškova grejanja. Pored novogradnje, navedeni profili se mogu koristiti i prilikom adaptacije objekata.
Pored čistog PVC-a, ovi profili mogu biti i u kombinaciji sa aluminijumom, pa postoje AluClip, AliClipPro i AddOn.

3. Pvc profil od 88mm – čine sistem od 6 vazdušnih komora, izrazito visoke termičke i zvučne izolacije i predstavljaju sam vrh PVC stolarije. Ovaj profil nastao je iz potrebe smanjivanja troškova energenata i zaštite životne sredine, što je i postignuto. Danas ovi profili koriste se za zastakljivanje svih vrsta objekata.

KARAKTERISTIKE TROCAL PROIZVODNJE

1. Greenline proizvodnja prozora koji umesto olova u svom sastavu imaju kalcijum- cink, čime se zadovoljavaju visoki ekološki standardi i zaštita životne sredine,
2. Recikliranje PVC mase i ponovo korišćenje u novim proizvodima,
3. Konstantan razvoj proizvoda i dostupnost velikom tržištu,
4. Uvođenje novina i postavljanja viših standarda PVC stolarije,
5. Visoka energetska efikasnost i ekonomska ušteda energije,
6. Otvorenost, fleksibilnost i praćenje potreba tržišta.

Poslednjih šest decenija, koliko i postoji, Trocal stalno radi na usavršavanju svojih proizvoda, okuplja veliki broj stručnjaka koji prate postojeće i kreiraju nove proizvode, a sve sa ciljem čuvanja energije i zaštite životne sredine. Danas Trocal uspeva u tome i predstavlja lidera PVC stolarije na svetskom tržištu.

Svojim sloganom „To je moj prozor“, ističu veliku pripadnost širokom svetskom tržištu, kao i spremnost za stvaranjem novih proizvoda i praćenje promena i potreba tržišta.

Izborom Trocal proizvoda birate kvalitet na duge staze.

Za Talaris, Snežana Trtica Graovac