PVC stolarija devojka na prozoruPVC stolarija se izrađuje od vrlo zahvalnog materijala, i kao takva nije osetljiva na vlagu. PVC prozori imaju vrlo retko nedostatke, a jedan od njih je je ograničenje u dimenzijama, i to zbog zbog statičkih opterećenja koje PVC stolarija može podneti. PVC prozori imaju široka krila i ramove (što kod drvenih prozora nije slučaj) pa se iz tog razloga PVC prozori obavezno ojačavaju čeličnim profilima. Čelična ojačanja prozorima daju potrebnu masu i stabilnost.

PVC stolarija – prozori iz našeg prodajnog programa se izrađuje od originalnih Nemačkih profila TROCAL sa originalnim Nemačkim WINKHAUS okovom . Pogledajte sve aktuelne PVC profile i odlučite se za onaj koji u potpunosti zadovoljava sve vaše kriterijume. Naše osoblje vam u svakom trenutku stoji na raspolaganju kako bi izabrali PVC prozor prema vašoj meri i želji.

Kvalitet PVC stolarije

Sam kvalitet stolarije se potvrđuje skoro više desetina godina. Prozori izrađeni od tvrdih pvc profila mogu trajati dugi niz godina i to bez vidljivih promena. Uslov  je da se kupe kvalitetani pvc prozori, to jest da budu izrađeni od kvalitetnih pvc profila.

Nekolicina ispitanih parametara, u zavisnosti od uslova u kojima se prozor eksploatiše, tipa klime, osunčanosti i sl. vremenom može opasti, ali nikako ispod za to propisano granične vrednosti. Na osnovu brojnih istraživanja dokazano je da PVC stolarija  ima niz prednosti u odnosu na drvene ili aluminijumske prozore.

PVC prozori i PVC vrata znatno štede energiju (leti kod hlađenja a zimi kod grejanja), i vrlo su jednostavni i zahvalni za rukovanje. Na kraju krajeva, samo tržište pokazuje da proizvodnja i prodaja pvc stolarije stalno raste. Cene PVC stolarije su otprilike 20% veće od drvene i oko 70-80% niže od aluminijumske. Iz tog razloga je u proizvodnji trenutno zastupljena sa 80%.

Najskuplje je kupiti „JEFTIN“ – RECIKLIRAN“ pvc prozor u nekom od većih stovarišta i onda ga ugraditi sam. To je sa ogromnom sigurnošću možemo reći novač bačen kroz taj isti prozor. U trenutku kupovine, kupcu je najbitnije da kupi PVC stolariju kako je on i zamislio.

To znači da je prozor jeftin, da ugradnju uradi sam ili sa komsijom, pa da i tako uštedi. Ustvari, u tom trenutku nije ni svestan da je prozor koji je kupio na takvim mestima sumnjivog porekla.

Takođe je  bez deklaracije o sastavu proizvoda, bez potrebnih ojačanja profila, uglavnom bez garancije i sl. Znači kao i za svaku kupovinu treba biti oprezan.