Aluminijumska stolarija – alu stolarija, izrađena je od jakog konstrukcijskog materijala. Kao takava je pogodna za samu izradu prozora i vrata većih dimenzija od stolarije koja je izrađena od drveta ili pvc stolarije.

Međutim, kako metal dobro provodi toplotu ( loš je izolator), tako aluminijumski prozori imaju loša izolaciona svojstva. Tako je došlo do ideje za proizvodnju aluminijumskog profila sa termo-prekidom, čime su poboljšane njegove izolacione karakteristike.

Takođe je sigurno da one još uvek nisu tako dobre kao PVC -a. Ipak, mišljenja stručnjaka i dalje potvrđuju da je aluminijumska stolarija nezamenjiva kod poslovnih i visoko frekventnih prostora.

Kod ovih prostora su mehanička svojstva prioritetnija od termo-izolacionih. Dakle, kada je za zastakljivanje potrebna lagana konstrukcija, velika čvrstoća i postojanost  aluminijumska stolarija se ipak stavlja na prvo mesto.

Alu stolarija cene:

Cene alu stolarije su dosta veće nego pvc stolarije pa se prilikom odabira stolarije treba dobro informisati šta nama zapravo treba i šta nas zadovoljava. U svakom trenutku na osnovu vaših dimenzija u našem preduzeću možete dobiti okvirne cene aluminijumske stolarije. Takođe možete dobiti i kompletno urađenu ponudu koja sadrži sve detalje prikazane u elektronskom formatu.

Plastifikacija alu profila

Aluminijumski prozori mogu biti izrađeni od plastificiranih ili eloksiranih profila. Plastifikacijom aluminijuma dobijamo mogućnost bojenja u bilo koju boju prema RAL karti. Prilikom plastifikacije profil se prvo moraju dobro očistiti.

Nakon čišćenja se farbaju u željenu boju elektrostatičkim pištoljem pomoću boje u prahu i na kraju se se suše.

Plastifikacijom postižemo veću otpornost na fizičke uticaje, koji kasnije mogu oštetiti sam profil. Eloksaža je postupak koji materijal prvenstveno štiti od korozije i daje mu posebnu metaliziranu boju. Ovaj metod zaštite ima nešto uži izbor boja, ali moramo priznati da su te boje dosta popularne zbog same njihove atraktivnosti. Najčešće boje su bronzana, zlatna ili boja prirodnog aluminijuma.

Alu profili sa termo prekidom

Takođe profile možemo podeliti na profile sa termo prekidom i na profile bez termo prekida (hladan profil). Moramo imati na umu da to nije jedina podela koju treba sagledati prilikom nabavke aluminijumske stolarije. Moramo voditi računa i o debljini profila, a koja itekako utiče na samu stabilnost prozora a isto tako i na toplotnu i zvučnu izolaciju. Ovo sve je ustvari i najbitnije prilikom zamene stolarije.

Aluminijumska stolarija je važan i kreativan deo fasade koja svojom veličinom i oblikom ulepšava sam izgled objekta. Kako bi prozori bili funkcionalni oni nam moraju omogućiti vrlo kvalitetno provetravanje. Takođe moraju nam davati dovoljno prirodne svetlosti u prostoru i moraju nas i zaštititi od spoljne okoline koja nas okružuje.

Grčki proizvodjač alu profila Elvial

Sa preko 30 godina iskustva Grčki proizvođač „Elvial“ je jedna od najrazvijenijih i najpoznatijih kompanija u oblasti proizvodnje i distribucije aluminijumskih sistema. „Elvial“ prozvodi su testirani i sertifikovani od više međunarodno priznatih laboratorija i instituta.

Ugradnja alu stolarije

Ugradnja alu stolarije takođe je faza koju vam možemo ponuditi. Ukoliko vam predložena ponuda i cene odgovaraju, naši majstori će u vrlo kratkom roku izaći na lice mesta i izvaditi konačne mere. Po konačnim merama bi se kasnije uz vašu saglasnost izradila stolarija.

Naše osoblje će vam takođe pomoći pri odabiru nekoliko vrsta i boja profila  kao i vrste stakala.

Aluminijumska stolarija