SIGURNOSNA VRATA I UGRADNJA

Kupovina sigurnosnih vrata nije nimalo naivan i jednostavan posao, posebno ukoliko pripadate onoj grupi ljudi koja ne uživa u šopingu. Šalu na stranu, sigurnosna vrata su ozbiljan proizvod, o kome se morate predhodno dobro informisati, upoznati i u čiju kupovinu bi bilo poželjno da idete sa određenim predznanjem.

Na šta sve trebate obratiti pažnju pre kupovine i pri samoj kupovini pisali smo u nekim od prethodnih tekstova. A šta nakon kupovine? U gotovo svakom prodajnom salonu sigurnosnih vrata imate mogućnost da zakažete i profesionalnu ugradnju samih vrata. Ne sumnjam da imate sposobnog kuma ili okretnog komšiju iz ulaza, ali sa njima popijte piće, a ugradnju sigurnosnih vrata prepustite iskusnim majstorima.

Zašto je bitno da ugradnju sigurnosnih vrata prepustite stručnim licima?

Iako je kod nas uvreženo mišljenje da je ugradnja i servis bilo kog uređaja „otimanje para“, ukoliko se malo zamislite, shvatićete da nije baš tako. Sigurnosna vrata imaju ozbiljnu i veliku funkciju: da zaštite vašu porodicu, vašu imovinu i vas. Prilično vredne stvari sa kojima se ne treba igrati. Stoga, profesionalnom ugradnjom sigurnosnih vrata obezbedićete:
• Pravilno i sigurno funkcionisanje vrata,
• Sigurnu i maksimalnu zaštitu koji izabrani model može da pruži,
• Duži vek trajanja vrata,
• Izbećićete troškove nastale nepravilnom ugradnjom,
• Garanciju za neki predviđeni period.

Da biste bili sigurni šta ugradnja podrazumeva detaljno se raspitajte prilikom kupovine sigurnosnih vrata. Prema vrsti posla koje majstori obavljaju, ugradnja može biti:
• Bravaska i
• Kompletna

Bravarska montaža, na primeru naše firme, podrazumeva, transport izabranog modela na kućnu adresu kupca i sve što nakon toga sledi. Dolaskom na adresu sigurnosna vrata se:
• postavljaju na ankere,
• vrši se ugradnja sigurnosnih brava i kvaka,
• nivelisanje vrata,
• popunjavanje praznina između zida i štoka pur penom.

Kompletna montaža podrazumeva:
• bravarsku montažu,
• malterisanje i zidarsku obradu između zida i štoka vrata,

Naravno ovo su sve radovi kada su u pitanju sigurnosna vrata standardnih dimenzija i postojanje istog otvora. U protivnom svi dodatni radovi (proširivanje otvora, rušenje, štemovanje, ugradnja interfona, zazidjivanje otvora, ugradnja mikrokamere i sl.) se posebno dogovara.

Neka od najčešćih pitanja kupaca jesu da li je ugradnja bučna, koliko traje i da li prouzrokuje oštećenja na zidu i podu? Upravo zahvaljujući profesionalnom kadru sa dugogodišnjim iskustvom i savremenom opremom za ugradnju, sve eventualne poteškoće , oštećenja i buka su svedeni na minimum.

Prilikom kupovine vrata i donošenja odluke o ugradnji istih imajte na umu činjenicu da profesionalna ugradnja ne predstavlja dodatni trošak, nego dodatnu garanciju za sigurno i dugotrajno korišćenje sigurnosnih vrata.

Kakav je vaš generalno stav o ugradnji ili servisu koje pružaju proizvođači i distirbuteri određenih proizvoda? Da li koristite njihove usluge? Šta je to što oni treba da poseduju da biste ih izabrali? Pišite nam sve što vas interesuje u vezi ugradnje sigurnosnih vrata. Nećemo se ljutiti ukoliko ugradite vaša iskustva u ovaj naš tekst. Sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama pružiti korisne informacije koje će doprineti dugom i kvalitetnom funkcionisanju i korišćenju sigurnosnih vrata.

Za Talaris, Snežana Trtica Graovac