TROCAL 88mm

Jedan od načina da obezbedite sebi kvalitetan život, bez buke, temperaturnih izleta, kao i život u zdravoj sredini svakako je izbor PVC-a, kao osnovnog materijala vaše stolarije. Ukoliko tome dodamo činjenicu da je PVC stolarija veliki prijatelj vašeg kućnog budžeta, svaka dalja polemika je bezrazložna.
Naime, kao što smo se bavili u svim našim tekstovima do sada, PVC stolarija je savršen toplotni izolator koji direktno utiče na manju potrošnju energenata za grejanje zimi, odnosno hlađenje leti.

Kvalitet same stolarije u velikoj meri zavisi od PVC profila. Upravo iz tog razloga, jedan od vodećih proizvođača, Trocal, veliku pažnju ulaže u razvoj, usavršavanje i stvaranje novih profila. PVC profil koji je uticao na veću potražnju PVC stolarije sigurno je Trocal profil 88mm.

OSNOVNE KARAKTERISTIKE TROCAL 88mm

• Maksimalna dubina ugradnje 88mm,
• Broj komora 6, noviji i do 7,
• Trostruko zastakljivanje termopan staklom širine čak do 56 mm,
• Tri dihtung gume, koje povećavaju dihtovanje prozora

PREDNOSTI PROFILA TROCAL 88mm

• Visok stepen ekonomičnosti

Velika dubina profila, sa 6 komora i troslojnim termopan staklom obezbeđuje veliku zvučnu izolaciju, termičku izolaciju i zaštitu od vlage. Prozori sa ovakvim profilom imaju visoku energetsku efikasnost koja se kreće od 1,1 do 0,8 W/m2K. Održavanjem optimalne temperature, kako leti tako i zimi, ovaj profil doprinosi manjoj potrošnji energenata tokom čitave godine i automatski utiče na manje troškove.

• Doprinos pasivnim kućama

Zahvaljujući mogućnosti ugradnje troslojnog stakla od 56mm, stvaraju se PVC prozori koji imaju toplotnu provodljivost Ug od 0,8 W/m2K, koji se koriste u pasivnim kućama.

• Estetski dopadljiv

Ovaj profil, zahvaljujući svojoj dubini i čvrstoći, omogućava zastaklivanje velikih površina i doprinosi razvoju moderne arhitekture koja se upravo ogleda u velikim staklenim površinama. Zahvaljujući PVC materijalu, ova stolarija se lako oblikuje i zadovoljava i najzahtevnije građevinske radove. Pored standardne bele, ovi profili se izrađuju i u boji drveta, različitih nijansi, čime se lako uklapaju u različite arhitekture.

• Veći komfor i zdraviji uslovi života

Trocal u svojoj proizvodnji PVC profila davno je izbacio olovo i dalju proizvodnju nastavio po visoko ekološkim standardima, odnosno tzv. greenline tehnologiji, zahvaljujući kojoj se stvaraju životni uslovi, bez ikakve opasnosti po zdravlje i životnu sredinu. Sa druge strane, mogućnošću ugradnje velikih staklenih površina stambeni i poslovni objekti dobijaju novi izgled pun svetlosti, panoramskih pogleda i komfornijeg života.

• Jednostavnost upotrebe

Moderna tehnologija ovog profila omogućava lako i jednostavno rukovanje, lako održavanje i pouzdano i dugotrajno funkcionisanje PVC prozora sa ovim profilom.

Danas se Trocal PVC profil od 88mm koristi u gotovo svim vrstama sistema: okretni, nagibni, okretno nagibni, otklopno klizni – kombi sistem, podizno klizni – klizna stena.

Na osnovu svega možemo zaključiti da ovaj profil predstavlja vrhunac u pogledu zastakljivanja svih vrsta objekata i zbog toga ga treba imati u vidu prilikom izbora PVC stolarije.

Da li vam je do sada bio poznat ovaj PVC profil? Da li imate iskustva sa njim? Podelite sa nama vaša iskustva? Ukoliko imate nekih pitanja i nedoumica, budite slobodni da nam pišete, biće nam drago da naša saznanja podelimo sa vama.

Za Talaris, Snežana Trtica Graovac