Drvo aluminijum stolarija predstavlja gotovo savršen spoj prirodnog kvaliteta drveta, čvrstine koju nam daje sam aluminijum, kao i topline koja je itekako preko potrebna prostoru u kojem živimo i radimo. Drvo aluminijum prozori su  sasvim slobodno možemo reći savršen proizvod po pitanju zastakljivanja prostora. Prozori su jedan od najvažnijih elemenata našeg doma. Oni nam daju toplinu i čuvaju od spoljnih uticaja – sunca,kiše,vlage.

Prozori se ne kupuju svakodnevno, pa se prilikom kupovine istih mora napraviti pravi odabir. Drvo aluminijum stolarija apsolutno zadovoljava sve veće zahteve današnje gradnje. Aluminijum se nalazi na spoljnoj strani stolarije, a on je otporan na spoljašnje atmosferske uslove, pa samim tim štiti prirodno drvo koje se nalazi sa unutrašnje strane stolarije i koje nam odiše prirodniom toplinom i koje krasi naš prostor u kome boravimo.

Prilikom izrade drvo aluminijum prozora obezbeđujemo da se velike toplotne diletacije koje nam daju aluminijumski profili koji se nalaze na spoljnoj strani stiolarije i koji su izloženi ekstremnim temperaturama, prihvate kao takve,i da se dalje amortizuju, a da samim tim ne utiču negativno na kvalitet samog prozora. Vezu između spoljnog dela prozora koju čini aluminijum i unutrašnjeg dela prozora koji je izrađen od drveta, čine PVC spojnice, sa kojima se spajaju ova dva elementa, i koje ne prenose postojeća međusobna naprezanja.

Tako dobijamo pouzdanu i sigurnu vezu u kojoj aluminijum klizi po spojnicama i to nezavisno od bilo kakvih promena na samom drvetu, a što sasvim sigurno možemo reći ne ostavlja nikakve negativne efekte na prozore, pa samim tim im daje veoma dug vek eksploatacije. Drvo na prozorima se finalno bajcuje i lakira u željenu boju kupca, ili se prvo furnira hrastovim furnirom i finalno takođe bajcuje u željenu boju, dok se aluminijum trajno eloksira ili plastificira takođe u željenu boju kupca.

Drvo aluminijum prozori su okovani sigurnosnim multilock okovom renomiranih proizvođača MACO,  koji imaju više tačaka zaključavanja što samim prozorina daje odlično dihtovanje i potreban stepen sigurnosti. U kombinaciji drvo aluminijum stolarija mogu se napraviti gotovo svi tipovi vrata i prozora: jednokrilni, dvokrilni, fiksni, klizni, lučni. Kao prateći program uz svaki drvo aluminijum prozor možete poručiti i: aluminijumkse okapnice,podprozorske daske,komarnike,roletne,venecijanere. Ugradnja za drvo aluminijum stolariju je obezbeđena svakom našem kupcu i istu obavlja ekipa profesionalaca. Drvo aluminijum stolarija cene možete dobiti dolaskom u naš prodajni salon, pozivom na neki od naših kontakt telefona ili slanjem upita preko e-maila.

Aluminijum drvo stolarija nije isto što i drvo aluminijum stolarija i ljudi kod nas uglavnom mešaju ta dva pojma. Kod aluminijum drvo prozora osnovu čini aluminijum a drvo se nalazi kao maska sa unutrašnje strane. Kod drvo aluminijum prozora osnovu čini drvo a aluminijum se nalazi sa spoljne strane. Iz našeg dugogodišnjeg iskustva u radu sa stolarijom došli smo do zaključka da je drvo aluminijum stolarija dosta kvalitetnija iz razloga što je osnova prozora izrađena od prirodnog materijala – drveta, koje je apsolutno bolji izolator od samoga aluminijuma koji je po sebi sam hladan profil.

Takođe spojevi aluminijuma i drveta su mnogo bolje i sigurnoje rešeni kod drvo aluminijum stolarije jer se spoj vrši PVC spojnicama gde se drvo i aluminijum ne dodiruju. Kod aluminijum drvo stolarije spojevi uglavnom lepe i dodiruju pa tako dolazi do spajanja temperatura (hladne od aluminijuma i tople od drveta) što u praksi dovodi do krivljenja i pucanja drveta i što  joj skraćuje vek eksploatacije.

Za više informacija i saveta slobodno nas kontaktirajte.

 

NOVOSTI:

– CLIMA GUARD SOLAR

– ZATVORILI STE PROZOR ILI NISTE?

– KADA JE VREME ZA NOVE PROZORE

– ROLETNE – ZNAČAJ I PODELA

– NAJBOLJA ZAŠTITA OD LETNJIH NAPASTI – KOMARNICI

– VRSTE STOLARIJE I DRVO ALUMINIJUM STOLARIJA

– ZAŠTO JE DRVO ALUMINIJUM STOLARIJA SKUPLJA?

– DRVO ALUMINIJUM PROZORI I VRATA

– NISKOEMISIONO (LOW E) STAKLO

– ERA MODERNE TEHNOLOGIJE – PAMETNO STAKLO

– PASIVNA KUĆA I PVC PROZORI

– OKAPNICE I PODPROZORSKE DASKE

– PVC ACTIV PILOT OKOV